ESSENTIAL PURE BAR – Nová, větší a lepší

Autor Pavel Samek

ESSENTIAL PURE BAR – Nová, větší a lepší

Díky pokroku ve sportovní výživě jsou nám k dispozici tyčinky, které již nelze označit pouze za cukrovinku obohacenou o protein. Tyčinky na bázi glukózového sirupu, fruktózy, palmového tuku a nekvalitních zdrojů bílkovin pomalu vyklízí pole. Je to především díky tomu, že zakazníci začali dávat přednost kvalitě a celkově se vzdělávají. Vracíme se na český trh s vylepšenou verzí naší Pure Bar, u které věříme, že obstojí v tvrdé konkurenci.

V čem je nová PURE BAR jiná?

Nízká glykemická zátěž díky použití nejpokročilejšího typu prebiotické vlákniny.

Vyrobit tyčinku s nízkou glykemickou zátěží jsme dokázali použitím špičkového sirupu na bázi kukuřičné vlákniny PROMITOR®. Obsah sacharidů v tyčince je tvořen z 90 % právě touto prebiotickou vlákninou.  Čím je tato surovina oproti ostatním zdrojům sacharidů a vlákniny tak výjimečná?

PROMITOR® - zdravotní benefity

  • Podporuje spalování tuku, díky snížení postprandiální odezvy po konzumaci inzulinogeních potravin.
  • Podporuje zdraví kostí zlepšením vstřebávání vápníku.
  • Snižuje hladinu krevní glukózy.
  • Má prokázané prebiotické účinky.
  • Má poloviční obsah kalorií oproti sacharidům a bílkovinám.

Vysoký obsah kvalitních tuků díky použití nejkvalitnějších a nejdražších surovin.

Chtěli jsme přidat ty nejkvalitnější zdroje tuků, a tím zajistit sytící efekt a současně další stimul pro spalování podkožního tuku. Jako základ jsme použily kvalitní mandle. Ty patří k nejdražším surovinám, jsou ale také skvělým zdrojem poly a mono nenasycených tuků, hořčíku a přirozeně se vyskytujícího vitamínu E.

Z důvodu potřeby vytvoření tyčinky určené pro nejpřísnější dietní režimy jsme se tak vyhnuli řepkovému oleji, který dnes často nahrazuje negativně vnímaný palmový olej a také populárním arašídům. Obě suroviny bohužel obsahují goitrogeny, látky se strumigenním účinkem (snižují činnost štítné žlázy), což je v dietním režimu poměrně nežádoucí.

Biologicky nejcennější zdroje bílkovin - u nás samozřejmost.

Jednoduše jsme použili jen to nejlepší.  Kvalitní syrovátkový koncentrát a micelární kasein. Žádná želatina, sójový izolát, kaseinát a další složky, které by sice navýšily tabulkový obsah bílkovin, ale znamenaly by nefér hru vůči našim zákazníkům, kteří od nás očekávají jen to nejlepší. I tak při laboratorním měření hodnoty bílkovin deklarují hodnotu 32 %.

Podařilo se nám tak vytvořit tyčinku, která je nejen zdrojem kvalitních živin. Díky použití těch nejdražších a nejpokročilejších surovin podpoří váš dietní režim!

PURE BAR v bodech:

  • 20 g bílkovin v tyčince
  • 10 g super kvalitních tuků
  • Minimum laktózy
  • Slazeno stévií (dvě příchutě slazeny výhradně stévií)
  • Bez barviv
  • Přírodní aromata
  • Bez lepku
  • Bez konzervantů

ESSENTIAL PURE BAR složení a nutriční hodnoty:

Proteinový komplex (směs nedenaturované syrovátkové bílkoviny s micelárním kaseinem), rozpustná prebiotická vláknina, mandle, kakaové máslo, kakao, sůl, stevio glykosidy.

Pure Bar graf

 Tyčinky koupíte zde...

 

 

  Pure Bar - protokol-bílkoviny

 

Zdroje:

  1. Weaver CM, Martin BR, Story JA, et al. Novel fibres increase bone calcium content and strength beyond efficiency of large intestine fermentation. J Agric Food Chem. 2010;58:8952-8957.
  2. Whisner CM, Martin BR, Nakatsu CH, McCabe GP, McCabe LD, Peacock M, Weaver CM. Soluble maize fibre affects short-term calcium absorption in adolescent boys and girls: a randomised controlled trial using dual stable isotopic tracers. Br J Nutr. 2014;112:446-456.
  3. Macdonald-Clarke C, Martin B, Whisner C, et al. 2013. Soluble Corn Fiber Increases Calcium Absorption in Free Living Adolescent Girls. J Bone Miner Res 28 (Suppl 1).
  4. Kendall C, Esfahani A, Hoffman A, et al. Effect of novel maize-based dietary fibers on postprandial glycemia and insulinemia. J Am Coll Nutr. 2008; 27:711-8.
  5. Konings E, Schoffelen PF, Stegen J, et al. Effect of polydextrose and soluble maize fibre on energy metabolism, metabolic profile and appetite control in overweight men and women. Br J Nutr. 2013. Jul 23:1-11. [Epub ahead of print].
  6. Knapp B. Select Novel Carbohydrates Affect Glycemic and Insulinemic Response, Energy Value, and Indices of Gut Health as Measured Using Canine, Avian, Rodent, and In Vitro Model Systems. Dissertation. Submitted in partial fulfillment of the requirements for the degree of Doctor of Philosophy in Animal Sciences. University of Illinois, Urbana-Champaign, 2010.
  7. Vester Boler BM, Serao MC, Bauer LL, et al. Digestive physiological outcomes related to polydextrose and soluble maize fibre consumption by healthy adult men. Br J Nutr. 2011;106:1864-71.
  8. Maathuis A, Hoffman A, Evans A, et al. The effect of undigested fraction of maize products on the activity and composition of the microbiota determined in a dynamic in vitro model of the human proximal large intestine. J Am Coll Nutr. 2008;28:657-66.
  9. Titoria P, Gibson P, Komitopoulou E, et al. Understanding Prebiotics. Confidential Collaborative Project In House Final Report No. 120368. Leatherhead Food International. March 2007.
  10. Soop, M., et al. Coingestion of whey protein and casein in a mixed meal: demonstration of a more sustained anabolic effect of casein. Am J Physiol Endocrinol Metab. 2012 Jul 1;303(1):E152-62.
  11. Paul, G. L., et al. The rationale for consuming protein blends in sports nutrition. Journal of the American College of Nutrition 28 (4):464S–472S, 2009.
  12. Tipton KD, Ingestion of casein and whey proteins result in muscle anabolism after resistance exercise. Med Sci Sports Exerc. 2004 Dec;36(12):2073-81.