Křížový výslech Vyancheslava Arkhereeva

Autor Barča Havlová

Křížový výslech Vyancheslava Arkhereeva

Slíbili jsme Vám, že postupně představíme celý náš team. Slovo dalo slovo a my jsme tady s prvním rozhovorem. Jako prvního jsme vyzpovídali našeho „krasavce“ Vyancheslava Arkhereeva, česky mu říkáme prostě Slávek. Slávka jsme mohli minulý týden vidět na závodních prknech letošního ročníku EVLS a to v kategorii physique. Popíše nejen dojmy ze soutěže, dietu ale odhalí i něco málo se zvého života. Jste připraveni? Tak jdeme na to!

Slávku, pojď se našim příznivcům trochu představit.

Ahoj, jmenuji se Vjaceslav, je mi 33 let a původem jsem z Moskvy. V Čechách žiji již více než 16let, takže vlastně více, než polovinu svého života. Pocházím se sportovní rodiny, a proto pro mě byl a je sport, jako takový naprostou samozřejmostí. Co se týče zaměstnání, tak podnikám a to ve sféře mezinárodního ochodu. Abych se přiznal, tak mě poslední dobou moc láká podnikání ve sportu, právě proto, že mě baví a cítím se v tomto oboru jako ryba ve vodě. Takže jsme společně s mojí manželkou Julií učinili první krok v podobě odkoupení podílu v jednom fitku v Praze. Tím snad naše podnikatelská cesta v této oblasti teprve začíná.

Jaká vlastně byla Tvá cesta k fitness a kdy vznikly ambice závodit?

Cvičit jsem začal poměrně pozdě. Bylo mi už 22 let. Před tím jsem závodně hrával tenis a kvůli zranění jsem byl nucen karieru předčasně ukončit a začal jsem se věnovat posilování. Závodní ambice jsem začal mít docela brzy. Hlavně asi proto, že jsem idealista ve všem, co dělám a nestačilo mi dělat to „jen pro sebe“, prostě jsem chtěl být lepší, než ostatní a také jsem měl potřebu překonávat sám sebe.

Minulý týden jsme měli možnost vidět Tě na závodních prknech pražských Holešovic v kategorii physique, jak probíhala příprava? Co dieta a trénink?

Start na EVLS vlastně v původním plánu vůbec nebyl, ale jelikož jsem věděl, že budeme s manželkou na expu a jak už to u mě začíná být zvykem, forma mi vyšla podstatně dřív, než jsme plánovali a tak jsem se rozhodl, že se tohoto závodu také zúčastním jako závodník. Dieta i tréninky u mě vypadají většinou stejně. Za ta léta, co se závodění věnuji, jsem se už naučil poslouchat své tělo a přesně vím, co a jak na něj funguje.  Jsem velký fanoušek a zastánce staré školy a to jak ve stravě, tak v tréninku. Není potřeba vymýšlet spousty nesmyslů okolo, když už to vlastně udělal někdo před Tebou. Není důvod vymýšlet složitosti, když už přesně vím, co na mě funguje.

Jaké dojmy máš ze soutěže a jak si byl spokojen s formou?

Moje dojmy jsou různé. Soutěž měla svoje mínusy (například zdržení všech kategorií, sloučení dvou váhových kategorií a tak podobně) tak samozřejmě i plusy. Tím největším je asi zážitek z takto obrovské akce, možnost se postavit a porovnat formu s evropskou špičkou, nebo se rozcvičovat v backstage společně s profíky. S formou jsem byl spokojený. Udělal jsem pokrok, oproti minulé sezóně, takže jsem vlastně minimální plán splnil. Co se uče umístění… se ani nebudu pokoušet tvrdit, že jsem byl spokojený. Ale jelikož vím, co všechno tato kategorie obnáší a jak je strašně těžké trefit se do aktuálního trendu, který se často mění. Forma byla, ale rozhodčí zrovna vyhledávali úplně jiné typy kluků a moje chvíle tak zatím nepřišla.

Kdo Ti s přípravou pomáhá?

Co se týče dohledu, mam za sebou stále stejné lidi, kterým důvěřuji a od kterých si nechávám poradit, když cítím, že je potřeba něco změnit a potřebuji nějaký jiný pohled na věc, než je ten můj. Jmenovitě to jsou Zdena Razímová a Slávek Vinogradov. Jinak si všechno sestavuji víceméně sám.

Máš rodinu – konkrétně manželku a dítě, jak zvládáš přípravu společně s otcovskými povinnostmi?

Otcovské povinnosti, si myslím, zvládám, ale je pravda, že čím déle jsem v přípravě, tím těžší úkol to je. Naštěstí svou vášeň ke cvičení sdílím se svou krásnou ženou, která je i mou největší oporou a velmi mě podporuje. Což je samozřejmě vzájemné. Bez toho bych asi nezvládl odzávodit tři sezóny za sebou.

Jaké máš aktuálně plány, co se týče závodění?

Moje plány se neustále mění. Zatím to vypadá tak, že budeme s Julií závodit v Opavě na GRAND PRIX PEPA a potom, pokud se nám podaří nominace, vyrazíme zkusit štěstí na MS do Polska. Tak bych chtěl zkusit kategorii muscular physique a myslím, že právě to, by pro mě mohla být ta pravá kategorie.

Který z našich produktů máš nejraději a proč?

Mým oblíbeným produktem jsou rozhodně bcaa synergy. V dlouhé přípravě, kdy je člověk v podstatě neustále v dietě, si prostě musíte chránit to nejcennější a to je svalová hmota. Tento doplněk má všechny složky potřebné pro výživu svalů i v těch nejnáročnějších podmínkách. Jak chutná? O tom ani nebudu mluvit. V dietě je to bez přehánění jediná radost!

Jak často cvičíš a kterou partii máš nejraději?

Jelikož mám chronické problémy s rameny, tak v přípravě cvičím obden. Je potřeba, abych tělu poskytl dostatek času na regeneraci a netvořily se mi záněty. Oblíbené partie asi nemám. Mám rád tréninky jako takové a nejraději mám, když se mi povede procvičovaný sval pořádně procítit.

Děkujeme za rozhovor, přejeme Tobě i Julii hodně štěstí v podzimních soutěžích. A na závěr – chtěl bys něco vzkázat našim fanouškům?

Za sebe i Julii děkuji. Fanouškům bych chtěl vzkázat, že každý (a to bez výjimky) člověk je schopen dokázat mnohem více, než si jen dokáže představit. I přes omezení, přes veškeré bariéry, běžte za svým snem, je mnohem blíže, než se může zdát. Vím to, mluvím z vlastní zkušenosti.

Vyancheslav Arkhereev       Vyancheslav Arkhereev a Julia