Opravdové fitness potraviny

Autor Pavel Samek

Opravdové fitness potraviny

Zdravý životní styl zažívá v posledních letech obrovský boom. Velmi „trendy“ je chodit běhat, obzvláště v městských parcích, mnozí jezdí do práce na kolech a proplétají se ucpanými ulicemi auty v ranních špičkách, fitness centra se postupně zaplňují a staví se nové sportovní komplexy nabízející všemožné druhy aktivit a kurzů. Můžeme polemizovat, co je zdravé a co zase úplně ne, nicméně faktem zůstává, že u většiny lidí se nějaká pohybová aktivita stala součástí jejich života. To se u mnohých chybně zaměňuje se zmíněným zdravým životním stylem. V každodenním pracovním nasazení skočit do fast foodu na oběd s klidným svědomím, protože po práci si zaběhám v parku vedle magistrály – to není moc dobré smýšlení. Správná strava a výživa patří ke zdravému životnímu stylu neodmyslitelně patří. Ze všech stran se  na nás valí vyhraněné výživové směry, které jsou zpravidla jen chytrým marketingem, který osloví zejména lidi, hledající zázračný a zaručený recept nebo dosud skryté tajemství.

V devadesátých jsme se potkávali s dělenou stravou, výživou podle krevních skupin, dietami založenými na restrikci tuku a dalšími extrémy. Dnes tyto postupy nahrazují paleo diety, low carb, cyklické ketogenní diety a mnoho dalších. Pokud se nestravujete podle jedné z těchto metod, nejste „in“. Internetem koluje spousta informací jako např.: bez sacharidů je to nejlepší, žádné ovoce v jídelníčku, tuky jsou zlé atp. Člověk se nakonec ztrácí v záplavě tvrzení a dezinformací, až pomalu neví, co doopravdy jíst, aby to tělu prospívalo. Nejspíš se shodneme, že extrémy nejsou to pravé a pestrá zdravá strava založená na bílkovinách, sacharidech i tucích ničemu neuškodí. Pro takové stravování můžeme jako doplněk hledat potravinu, vyrobenou z kvalitních a šetrně zpracovaných surovin, s minimem aditiv, která poskytne i vhodný poměr živin a v neposlední řadě dobře chutná.

Rozhodli jsme se vám hledání usnadnit a zároveň ušetřit trochu času v denním shonu přípravou pravé FITNESS POTRAVINY. Představujeme řadu výrobků FITNESS FOOD, skutečné fitness produkty bez přetvářky. Při sestavování složení a vymýšlení receptur byly použité suroviny na prvním místě, a to bez kompromisů! Žádné zlepšování chuti na úkor kvalitních ingrediencí. Jedním z cílů bylo připravit potraviny, které mohou bez obav použít i vrcholoví sportovci ve finálních fázích přípravy. Proto jsme se museli vyhnout složkám, které sice zlepší senzoriku, ale neposkytnou to nejlepší.

Co v našich produktech rozhodně nenajdete:

  • Sušené mléko a sušená sladká syrovátka – sice zlepší chuťové vlastnosti, ale kvůli vysokému obsahu zatěžující laktozy nepovažujeme tyto levné suroviny za vhodné.
  • Mléčné proteiny s nízkým obsahem bílkovin 25-60%, které také často obsahují vysoké procento laktozy.
  • Sójovou bílkovinu – deficit esenciální aminokyseliny methionin. Diskutovaná možnost nepříznivých účinků na hormonální systém.
  • Denaturované zdroje bílkovin (tepelně a chemicky narušená struktura): kaseinát vápenatý, kaseinát sodný, bílkoviny získané iontovou výměnou a další.
  • Fruktózový sirup – zdroj tukotvorného sacharidu fruktózy, která je známa mnoha negativními vlivy. Masivně používaný pro snížení nákladů v komerčních produktech.
  • Pšenici ozimou – přešlechtěná plodina pěstována na výtěžnost, s vysokým obsahem alergenní bílkoviny gliadin. Nadměrná konzumace pšenice je diskutovanou příčinou sekundární získané celiakie.
  • Nejsou použita zastaralá sladidla, jako jsou aspartam, acesulfam k, sacharin, a cyklamáty s prokázanými zdravotními riziky.

Čím je řada Fitness Food výjimečná a na jakých základech stojí?

  • Použité bílkoviny jsou zpracovány bez chemických činidel pro zachování maximální bioaktivity výsledného produktu.
  • Produkty obsahují převážně polysacharidy, které jsou ideální pro resyntézu glykogenu a tím ideální zdroj energie. Zdrojem těchto sacharidů je oves a speciální odrůda ječmene bohatá na BETA GLUKANY.
  • Všechny produkty obsahují minimální množství laktózy.

Hledáte opravdu dietní potraviny? Chcete jíst zdravě, chutně a  přitom nutričně vyváženě? Nechcete strávit v kuchyni hodiny? Pak vyzkoušejte naše skvělé palačinky, nebo před tréninkové kaše s 50% obsahem syrovátkových peptidů. Produkty jsou navrženy tak, aby splňovaly nároky moderního fitness stravování a požadavky těch nejnáročnějších i pro období nejstriktnější přípravy. Pokud hledáte nekompromisní FITNESS POTRAVINY, řadou PROM-IN FITNESS FOOD chybu rozhodně neuděláte!