Síla, výkon, napumpování

Autor Pavel Samek

Síla, výkon, napumpování

Nitrox Pump řady Essential byl navržen jako předtréninkový suplement pro optimalizaci sportovních výkonů (pozn.: tyto suplementy taktéž označovány jako „boostery"). Jeho kouzlo se skrývá v naprosto jednoduchém složení a skutečně účinných dávkách funkčních složek v ojedinělé kombinaci. Nitrox Pump, jak už sám název napovídá, podporuje vysoké svalové „napumpování", které vede ke zvýšené efektivitě tréninku a svalovému růstu. Díky svému složení, tento výjimečně účinný booster, není provázen cílenou výraznou neurostimulací a lze jej tedy užívat denně bez nežádoucích vedlejších efektů. Mezi ostatními tedy exceluje ve výkonnosti a bezpečnosti.

Jak Nitrox Pump funguje můžete sami vyzkoušet pomocí vzorků. Pojďme se ale blíže podívat, jak pomáhá svaly napumpovat a čím je bezkonkurenční...

Beta Alanin 3200mg

Beta Alanin je neesenciální aminokyselinou přirozeně se nacházející ve spektru beta aminokyselin. (pozn.: Nezaměňovat s AK alanin, jedná se o jinou látku)

Při intenzivním výkonu se štěpí ATP, v těle se hromadí vodíkové ionty, svaly se dostávají do kyselejšího stavu, dostavuje se svalová bolest, diskoordinace pohybů, ztráta síly a následné ukončení výkonu. Jedná se o běžný proces, se kterým se setká v životě snad každý. Co s tím ale má společného Beta Alanin? K pochopení jeho úlohy se musíme v krátkosti podívat na látku carnosin, k jejíž syntéze právě Beta Alanin vede. Carnosin má vliv na naše svaly a schopnost podat výkon. Pomáhá stabilizovat pH ve svalech a zrychleně odplavuje vodíkové ionty, které jak jsme si řekli, vznikají během fyzických výkonů. Tělo si přirozeně pH vyrovnává, ale pokud klesne pod určitou úroveň, není již organismus schopen odolávat a zhoršuje se schopnost podat výkon. Právě tomuto stavu pomáhá zabránit suplementace Beta Alaninem prostřednictvím přetvorby na carnosin. Po dodání Beta Alaninu do těla koncentrace carnosinu rapisně vzroste. Výzkumy ukázaly, že po 4 týdenní suplementaci Beta Alaninem vzrostla koncentrace carnosinu v těle na 42 – 65%, po 12 týdnech dokonce na 85%. Tento stav pak značně ovlivňuje fyzický výkon, aktivují se systémy zodpovědné za svalový růst, sílu a vytrvalost.

A-AKG a Citrulin Malát

Kombinace těchto svou látek výrazně zvyšuje endoteliální vylučování oxidu dusnatého, který rozšiřuje cévy. Tím je zajištěno výraznější prokrvení svalů a posílení transportu živin přímo do pracujících svalů.

Dávka A-AKG ve výši 3500mg je nastavena tak, aby splnila svou funkci, avšak není maximální. Proto je možné Nitrox Pump užívat v kombinaci s produktem BCAA Synergy, kde je taktéž A-AKG a tím se maximálně zvýší anabolický potenciál.

Již zmíněný citrulin malát je v produktu v dávce 1900mg. Jedná se o neesenciální aminokyselinu citrulin vázanou na jablečnou kyselinu (proto citrulin malát), podobně jako Beta Alanin. Vyznačuješ se svojí funkcí jako prekurzor (předchůdce) argininu, čímž působí jako významný synergista pro A-AKG. Dále stimuluje uvolňování eregie z ATP a posiluje imunitní systém.

Malát je klíčová sloučenina glukogeneze, protože může volně přecházet přes mitochondriální membránu do mitochondrie. Suplementace malátem startuje aerobní metabolismus v Krebsově cyklu a urychluje recyklaci laktátu. Podávání malátu pomáhá redukovat základní příčiny únavy.

Mikronizovaný creatin monohydrát 3600mg

Říkáte si, proč „pouze" creatin mohodydrát? Žádný jiný Creatin nebyl tak podrobně a dlouhodobě testován. Jeho kouzlem je pomoc v dosahovat nejlepších výsledků v krátkém čase. V tomto ohledu ještě nebyl překonán. Dávka 3600mg plně zajistí efektivní udržení ideální hladiny kreatinfosfátu a tím optimální syntézu ATP. Creatin je základní a osvědčený suplement pro sportovce budující sílu a rychlost.

Nitrox Pump necílí na maximální neurostimulaci, avšak je obohacen o základní přírodní stimulační látky jako Kofein a Taurin. Nicméně byly přidány pouze v dávkách, aby nezpůsobovaly nežádoucí účinky. Tyto stimulanty doplňuje ještě velmi kvalitní extrakt ze zeleného čaje pro jeho významné antioxidační účinky.

Produkt je koncipován jako prvotřídní předtréninkový suplement s extra účinným množstvím ergogeních látek na podporu výkonu. Jedinečnou kombinaci funkčních složek pocítí opravdu každý a ve spojení s delikátní chutí nemá NITROX PUMP konkurenci. Dále obsahuje pouze nepatné množství sacharidů, výkon lze tedy maximalizovat v každém tréninkovém období jako nabírání svalové hmoty, zvyšování síly, zvyšování výbušnosti, dieta a snižování hmotnosti, závodní a zápasové přípravy a to ve všech sportovních odvětvích. Pokud je doplněn o optimálním množství aminokyselin např. Suplementem BCAA SYNERGY, nelze de facto pro maximalizaci výkonu a zlepšení výsledků víc udělat. Booster neobsahuje žádné další nutriční látky, jako např. BCAA nebo Glutamin. Jednalo by se pouze o kosmetická množství bez významnější účinnosti jen pro zpestření etikety, což není konceptem řady ESSENTIAL. Ta se vyznačuje maximální funkčností samostatných produktů a jejich vzájemné podpoře jejich efektivity, kam Nitrox Pump rozhodně zapadá.