Synbion Probiotic + D3

Autor Pavel Samek

Synbion Probiotic + D3

Další produkt, který zapadá do skládačky Vaší suplementace pod značkou PROM-IN. Tento produkt je vhodný především pro ty, kteří potřebují extra boost pro imunitní a hormonální funkce a nevystačí už se základní suplementací z důvodu aktuálního přetížení. Produkt díky specifické kombinaci složek zlepšuje imunitní funkce, snižuje míru vyčerpání a tím optimalizuje nejen výkon, ale i celkovou pohodu organizmu.

Synbion Probiotic + D3 – složky pod drobnohledem:

Lactospore® + prebiotická vláknina

Vysoká dávka probiotik pro optimalizaci střevní mikrobioty. Lactospore® je unikátní probiotikum, které udržuje funkčnost v průběhu výroby, přípravy i skladování. Přežívá průchod žaludečními kyselinami a trávicími enzymy v těle. Synbion Probiotic + D3 obsahuje vysokou dávku 1,5 miliardy spór Bacillus Coagulans. Tato unikátní probiotika disponují účinností v optimalizaci trávení, ale navíc prokázala účinek i v modulaci tvorby neurotransmiterů. Tedy jejich příjem redukuje depresivní stavy a snižuje hladinu kortizolu, což je pro optimální funkci imunitního systému mimořádně důležité. Díky přídavku prebiotické vlákniny dochází k vytvoření takzvaného synbiotika. Zjednodušeně řečeno prebiotika ve formě vlákniny pomohou probiotikům v absorpci v tlustém střevě a jejich následnému využití.

Lecitin

Tento fosfolipid představuje v podstatě zázračnou složku tím, že dokáže zlepšit a optimalizovat mnoho tělesných pochodů. Zmínit můžeme například ochranný efekt jaterních buněk při jejich detoxikačních funkcích, hladiny cholesterolu nebo hladinu krevního tlaku. Navíc zlepšuje stav pokožky a brání vzniku ekzémů. Především ale podporuje činnost centrálního nervového systému a tím je ideálním synergistou pro probiotika a prebiotika použitá v produktu Synbion Probiotic + D3.

Vitamin D3

Vitamín D3 neboli cholekalciferol je jednou za základních forem vitamínu D. Cholekalciferol představuje nehydroxylovanou formu vitamínu D3. Jeho hladina klesá v důsledku stresu a také s postupujícím věkem, proto je vhodné čas od času zkontrolovat jeho hladinu v séru. Především lidé, kteří se dobře opalují, často trpí jeho nedostatkem. Biologicky dostupný vitamín D3 použitý v preparátu Synbion Probiotic + D3 dokáže tělo rychle přeměnit a vstřebat. Vitamin D3 podporuje obranyschopnost organismu. Mimo to reguluje krevní tlak a hladinu cukru v krvi. Podílí se, podobně jako probiotika, na regulaci hormonů souvisejících se stresem a tím potlačuje úzkost.

Symbióza jednotlivých složek, to je produkt Synbion Probiotic + D3. V kombinaci s naším dalším produktem VITA SOLUTION nabízí ideální řešení pro podporu imunity a zlepšení jak fyzického, tak duševního výkonu.

Prom-IN Synbion Probiotic + D3

Synbion Probiotic + D3 v bodech:

  • podpora správné funkce trávicího systému a vstřebávání mikroživin
  • pozitivní efekt na mikrobiom
  • optimalizace hormonálního prostředí
  • zlepšení funkce CNS
  • kontrola stresu
  • regulace krevního tlaku
  • zlepšení imunity

Reference:

  1. Bacillus coagulans MTCC 5856 for the management of major depression with irritable bowel syndrome: a randomised, double-blind, placebo controlled, multi-centre, pilot clinical study
  2. Bacillus coagulans MTCC 5856 supplementation in the management of diarrhea predominant Irritable Bowel Syndrome: a double blind randomized placebo controlled pilot clinical study
  3. Wehr, E., et al. Association of vitamin D status with serum androgen levels in men. Clin Endocrinol (Oxf). 73(2):243-248, 2010
  4. Pilz, S., et al. Effect of vitamin D supplementation on testosterone levels in men. Horm Metab Res. 43(3):223-235, 2011
  5. Heaney, R. P., et al. Vitamin D3 Is More Potent Than Vitamin D2 in Humans. Journal of Clinical Endocrinology Metabolism 96(3): E447-452, 2011.