Women line - nová generace funkčních potravin

Autor Pavel Samek

Women line - nová generace funkčních potravin

Women Line – TOP QUALITY HEALTH NUTRITION

Women Line nabízí výjimečné parametry funkčnosti, kvality a čistoty, které u běžných mass-marketingových produktů obvykle nenaleznete. Na vývoji této jedinečné řady se podíleli špičkoví odborníci, a to s jednoznačným zaměřením na cíl v podobě maximální funkčnosti s využitím pouze těch nejkvalitnějších surovin.

  1. maximální kvalita = minimum chemických a nežádoucích aditiv.
  2. maximální možná čistota = minimum balastních látek a nutričně neplnohodnotných složek, kterými jsou např. podřadné zdroje bílkovin, levné a špatně stravitelné obilniny a organismus zatěžující složky, jako je sušené mléko a fruktóza.


Výsledkem této "symbiózy" je Women Line, funkční a dietní potraviny lahodné chuti. Women Line nabízí poctivou kvalitu a parametry, na které jsme po právu hrdí. Hlavní naší filozofií je spokojenost zákazníka a to nejen vzhledem k chuti, ale i k využitelnosti živin a zachování maxima zdravotních benefitů surovin.

Koupit produkty z řady Women Line zde

Pro koho je řada Women Line určena?

  • Pro všechny aktivní ženy se zájmem o zdravý životní styl.
  • Pro ženy snažící se zvýšit příjem kvalitních bílkovin ve stravě.
  • Pro ženy požadující špičkovou stravitelnost.
  • Pro všechny, kdo chtějí chutné produkty bez obsahu mléka, fruktózy, a dalších levných podřadných surovin.
  • Pro ty, kteří upřednostňují kvalitu a funkčnost.

Jaké jsou hlavní parametry?

  • Hlavními složkami jsou prémiové zdroje bílkovin a přírodní zdroje komplexních sacharidů, vyrobeny s důrazem na šetrnou a nechemickou úpravu.
  • Použité bílkoviny jsou zpracovány bez chemických činidel pro zachování maximální bioaktivity výsledného produktu.
  • Sacharidovou složku tvoří obilniny bohaté na zdraví prospěšné Beta Glukany.
  • Tuky, obsažené v produktu, pochází z přírodních zdrojů, a přídavku speciálních mastných kyselin se středním uhlíkatým řetězcem tzv. MCT (Medium Chain Triglycerides ), používaných při redukci hmotnosti.
  • Produkty obsahují převážně komplexní sacharidy, pouze u některých je použito přírodní sušené ovoce. K doslazení slouží stevioglykosidy původem z rostliny stevia reburdiana, dále sladidlo extrahované z kůry hořkého pomeranče neohesperidin dc, a oblíbená sukralóza, která je stále považována za jedno z nejbezpečnějších náhradních sladidel.
  • Produkty naproti tomu neobsahují zatěžující složky jako je pšeničná mouka, sušené mléko, sušená sladká syrovátka, fruktózový sirup a další špatně stravitelné a nežádoucí tukotvorné složky.
  • Všechny produkty obsahují minimální množství laktózy.
  • Nejsou použita zastaralá sladidla, jako jsou aspartam, acesulfam k, sacharin, a cyklamáty.

Women Line – Výživová fakta

"Maximální možná funkčnost a kvalita"

Základ receptury Women Line tvoří u každého produktu vždy ingredience té nejvyšší kvality, a to jak vzhledem k čistotě, tak i vzhledem k funkčnosti a zachování zdravotních benefitů.

Proteinovou složku tvoří pouze nejkvalitnější a nejčistější zdroje bílkovin. Je kladen důraz na zpracování bez účasti chemických činitelů a tím je docíleno zachování maximálního množství bioaktivních frakcí původních surovin, čímž jsou zachovány zdravotní benefity.

Hlavními zdroji bílkovin v řadě Women Line jsou:

  • CFM koncentrát syrovátkové bílkoviny vyroben z mléka pomocí speciální mikrofiltrace. Pokročilá technologie zpracování, prostřednictvím keramických filtrů za vysoce turbulentního proudění, zachovává (v koncentrátu) maximální množství bioaktivních frakcí, zejména imunoglobulinů a dalších subfrakcí, což je hlavní přednost této (čistě) nechemické výrobní metody.
  • Nativní Micellární kasein vyroben pouze mikro filtrací bez použití chemikálií a agresivních činitelů. Tím je zachována maximální bioaktivita a zdravotní benefity původní suroviny.
  • Kvalitní vaječný albumin, který vhodně doplňuje amino spektrum a poskytuje zdroj bílkovin se střední dobou trávení, čímž jej lze řadit někam mezi syrovátkovou bílkovinu a kasein. Zároveň je již dlouhou dobu považován za zlatý standard kvality bílkoviny.

Základem sacharidové složky jsou dvě výjimečné obilniny – oves a ječmen. Oves je bohatý na velmi hodnotné sacharidy, rostlinné bílkoviny, mastné kyseliny, stejně jako vitaminy B1, B6, E, zinek, železo a vápník. Ve srovnání s ostatními obilovinami vyniká oves obsahem nerozpustné vlákniny. U ječmene se jedná o jeden z nejbohatších přírodních zdrojů specifické vlákniny, tzv. rozpustných beta glukanů. Ječmen jako ječná kaše hrál významnou roli ve stravě starých Řeků a Římanů, kdy byl ječmen běžným jídlem. Tvořil taktéž hlavní stravu gladiátorů bojujících v aréně, jimž se někdy přezdívalo "ječmen-jedlíci". Ječné odvary se užívaly též jako náhradní výživa kojenců a posilující prostředek pro rekonvalescenty a těžce nemocné. Pravidelná konzumace ječných beta-glukanů přispívá k udržení normální hladiny cholesterolu v krvi, což může snížit riziko kardiovaskulárních onemocnění. Poslední studie prokázaly jeho příznivý vliv i na udržení optimální tělesné hmotnosti a dosažení optimální hladiny glukózy v krvi.

Produkty řady Women Line jsou dále obohaceny o funkční složky, které se podílejí na optimalizaci metabolismu a poskytují zdravotní výhody. Jmenujme namátkou například MCT tuky, nejkvalitnější formu Karnitinu ALC, trávící enzymy, prebiotika a další.

Co v produktech Women Line nenaleznete:

  • Sušené mléko, to obsahuje pouze 20-30% bílkovin, zbytek tvoří zatěžující sacharid laktóza.
  • Sušenou syrovátku – obsahuje 12% bílkovin, zbytek tvoří zatěžující sacharid laktóza.
  • Syrovátkové proteiny s nízkým obsahem bílkovin 25-60%, zbytek tvoří zatěžující sacharid laktóza.
  • Sójovou bílkovinu – deficit esenciální aminokyseliny methionin. Možnost nepříznivých účinků na hormonální systém.
  • Denaturované zdroje bílkovin (tepelně a chemicky narušená struktura): kaseinát vápenatý, kaseinát sodný, bílkoviny získané iontovou výměnou a další.
  • Kolagen (želatina) – bílkovina živočišného původu s nízkým obsahem esenciálních aminokyselin, jejímž zdrojem jsou kůže, chrupavky, pojivové tkáně atd.
  • Fruktózový sirup – zdroj tukotvorného sacharidu fruktózy, která je známa mnoha negativními vlivy.
  • Pšenici – přešlechtěná plodina pěstována na výtěžnost, postrádá zdravotní benefity.

Women Line a laktóza.

Výrobky řady Women Line obsahují nízké množství laktózy díky použití kvalitních surovin!  Tento údaj většina konkurenčních produktů neuvádí, kvůli obsahu levných a podřadných surovin a tím pádem vyššího podílu laktózy ve výsledném produktu.

Co je to laktóza?

Laktóza je cukr, který se nachází v mléce. Jedná se o disacharid, složený z galaktózy a glukózy vázaných přes glukosidovou vazbu. Z řady studií vyplývá, že většina dospělé populace má jen nízkou laktázovou aktivitu (na rozdíl od dětí), tím je laktóza zatěžující pro jejich organizmus. Proto u Women Line, dbáme na využití kvalitních surovin k zajištění nízkého poměru laktózy ve finálních produktech.

POZOR! Mnoho takzvaných Dietních koktejlů obsahuje 20% a více laktózy, díky použití surovin jako je sušené mléko a sladká syrovátka. Což znamená zbytečné a nezdravé zatížení zažívacího traktu.

Women Line a fruktóza.

Fruktóza je monosacharid, který se řadí k šesti uhlíkatým monosacharidům (hexózám), patří mezi ketózy. Nachází se v mnoha potravinách, např. v medu (38 %), dále zejména v ovoci. Díky technologickým vlastnostem a nízké ceně, je fruktóza nadužívána v potravinářském průmyslu i přesto, že jsou známy negativní účinky její nadměrné konzumace na lidský organizmus.

Mezi zásadní dopady nadměrné konzumace fruktózy patří například:

  • Nárůst tukové hmoty – reakcí xylulóza-penta-fosfátu s enzymem en:PP2A (bílkovinnou fosfátázou 2) se aktivuje další uhlovodíky-vázající bílkovina, která dále spustí enzymy „nova lipogenesis“ (enzymy pro tvorbu tuků) a koenzym Acyl-CoA, účastnící se metabolismu mastných kyselin a geneze VLDL ( lipidy velmi nízké hustoty), jež mají větší tendenci ukládat se v tukových tkáních.
  • Nadměrná produkce kyseliny močové během metabolizace fruktózy, ta přispívá ke vzniku dny a hypertenze. 
  • Fruktóza nestimuluje přirozené vytváření inzulinu (reakcí Acyl-CoA → JNK-1 + IRS-1).
  • Nadměrné množství fruktózy blokuje negativní zpětnou vazbu, která dává mozku signál o dostatku energetického příjmu a tedy zastavení další konzumace (skrze leptin kombinovaný se zvýšenou tvorbu inzulinu).

Z těchto důvodů produkty řady Women Line, neobsahují žádný fruktózový sirup, ani přidanou fruktózu. Obsahují pouze malé množství fruktózy ve formě kvalitního sušeného ovoce, použitého k ochucení a jako zdroj zdraví prospěšných látek.

Až budete příště vybírat svůj potravinový doplněk, zaměřte se na složení a odhalíte, zda je skutečně tím, za co se vydává. Avšak již teď je více než zřejmé, že produkty z řady Women Line od PROM-IN nebudou mít konkurenci svým transparentním složením, obsahem surovin nejvyšší kvality a celkovým konceptem obsahu a efektivity.